Damien Hirst
Snapchat
Ter ondersteuning van Partners in Health

"Het is geweldig om met Snapchat aan deze volledig mega spin-art Lens te werken en het voor miljoenen mensen mogelijk te maken om hun eigen spin-schilderijen gewoon met hun telefoon te maken. Ik ben zo blij dat deze samenwerking ook Partners in Health ondersteunt, een briljante en vooruitstrevende organisatie die gemeenschappen in ontwikkelingslanden over de hele wereld helpt omgaan met de verwoestende impact van COVID-19." - Damien Hirst

Hirst experimenteerde voor het eerst met spin-art in 1992 in zijn studio in de Londense wijk Brixton en begon in 1994 aan zijn serie Spin Painting toen hij in Berlijn woonde. Tijdens de eerste tentoonstelling van de met de machine gemaakte spin-art van Hirst, ‘prachtige tekeningen maken: een installatie’, werden bezoekers uitgenodigd om hun eigen tekeningen te maken op een spin-machine, wat de ervaring van het maken van kunst toegankelijk maakte. Tegenwoordig kan iedereen overal in de wereld via de camera van Snapchat eigen versies van deze iconische schilderijen maken.

Deze Snapchat-ervaring verkent kunst die door de community is gemaakt door de lens van Augmented Reality. Klik hier om de lens uit te proberen.

In het licht van de COVID-19-pandemie hopen we dat de kunst van het maken en de kleurspatten de Snapchat-community vreugde zullen brengen. Zou je een donatie aan onze partner, Partners in Health (PIH), willen overwegen? Partners in Health is een non-profitorganisatie die strijdt voor sociale rechtvaardigheid en zich inzet om de voordelen van de moderne medische wetenschap naar de meest kwetsbare gemeenschappen over de hele wereld te brengen. Deze geweldige organisatie werkt eraan om COVID-19 te stoppen en zorg te bieden aan miljoenen patiënten over de hele wereld.